beats by dre cheap

Paolo Maldini

Simbol Milana Paolo Maldini ne prestaje iznenađivati nogometnu javnost, u 40. godini života pružio je nevjerovatnu predstavu protiv Arsenala u Ligi prvaka odigravši svoju 1001. službenu utakmicu podjednako dobro na obje pozicije u obrani protiv igrača koji su čak i po 20 godina mlađi, čime je dokazao da je istinski kapetan i vođa Milana, te još uvijek jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu.

Prosječna ocjena medija za njegov nastup bila je 7.5, a navijači širom svijeta počeli su mu slati poruke sa molbom da nastavi svoju 23-godišnju karijeru.

Maldini nije čekao mnogo i odgovorio je još jednom u svom stilu: „Strast koju imam prema nogometu, maksimalno uživanje u svakoj utakmici, te ljubav prema Milanovom dresu tjera me da uvijek dam sve od sebe, ali mislim da je nemoguće da promjenim svoje mišljenje. Situacija možda izgleda dosta drugačije, ali ja uvijek osjećam neke probleme koji mi ne daju mira. Nogomet mi je dao mnogo, mogu reći da sam prezadovoljan sa svojom karijerom.

Maldini je za Milan debitirao daleke 1985. godine i do danas odigrao je 860 utakmica u dresu Milana, za Azzure je odigrao 126 utakmica, što je i rekord, iako se oprostio od reprezentacije na svjetskom prvenstvu 2002. Godine, a zanimljivo debitirao je 1988. godine protiv reprezentacije Jugoslavije.

Povezanost Maldinija i Milana je zaista nevjerovatna. Između ostalog, premetanjem njegovog prezimena dobije se Di Milan, što znači 'Milanov'.

Nakon njegovog povlačenja broj 3 odlazi u povijest, osim ako netko od njegovih sinova ne započne karijeru u Milanu, što i nebi bilo neobično. Njegov otac Cesare bio je dugogodišnji kapetan ovog kluba, čini se da za porodicu Maldini vrijedi stara izreka 'Krv nije voda'.

Osvojio je sedam titula prvaka Italije, pet titula Lige prvaka, jedno svjetsko prvenstvo za klubove, dva interkontinentalna kupa, pet europskih superkupova, jedan kup Italije i pet italijanskih superkupova, i sigurno je da odlazi u povijest kao jedan od najvećih nogometaša svih vremena.

FKS i ACM
http://sheva.blogger.ba
24/02/2008 19:34